Politika zasebnosti

1. Splošno

V petek, 25. maja 2018, je začela veljati nova evropska direktiva, tj. Splošna uredba o varstvu podatkov (v nadaljnjem besedilu: GDPR), katere cilj je posameznikom omogočiti boljši nadzor nad osebnimi podatki ter poenotiti in dvigniti raven varstva osebnih podatkov v EU. Ker v Republiki Sloveniji novi zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) še ni sprejet, veljajo strožja pravila GDPR, ki med drugim zahtevajo vaše izrecno, nedvoumno in konkretno soglasje za pošiljanje vabil in drugih informacij .

 

2. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu z veljavno zakonodajo in GDPR, je podjetje Simarine d.o.o., Ulica Škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor.

 

3. Varstvo osebnih podatkov in hramba

Simarine d.o.o. v skladu z GDPR in veljavno zakonodajo zagotavlja ustrezno varstvo in zaščito osebnih podatkov naših strank. Varno hranimo vaše osebne podatke in sprejeli smo vse varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo in posegi. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, če presegajo dovoljene omejitve ali vaše soglasje ali privolitev. Vaši osebni podatki bodo shranjeni do preklica ali le toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani. Če ni določenega obdobja hrambe ali če se izteče hramba, določena za shranjevanje osebnih podatkov, se osebni podatki blokirajo ali izbrišejo v skladu z zahtevami GDPR.

Simarine d.o.o. obdelujejo vaše osebne podatke, prejete na podlagi vaše prijave na spletnem obrazcu (ime in priimek, e-poštni naslov) z namenom, da vam pošljemo e-novice. Osebni podatki, prejeti z vašega spletnega mesta na podlagi nakupa izdelka na naši spletni strani, se obdelujejo izključno za namene izvedbe prodajne pogodbe. Če torej za dokončanje nakupa izberete neposredni prehod za plačilo, Simarine shrani podatke vaše kreditne kartice. Šifrirano je s standardom varnosti podatkov industrije plačilnih kartic (PCI-DSS). Če nam posredujete podatke o svoji kreditni kartici, so podatki šifrirani z uporabo tehnologije varne plasti vtičnic (SSL) in shranjene s šifriranjem AES-256. Čeprav noben način prenosa po internetu ali elektronskem shranjevanju ni stoodstotno varen, sledimo vsem zahtevam PCI-DSS in izvajamo dodatne splošno sprejete industrijske standarde. Podatki o vaših nakupnih transakcijah so shranjeni samo toliko časa, kolikor je potrebno za dokončanje transakcije. Po tem se podatki o transakciji nakupa izbrišejo. Vsi prehodi za neposredna plačila se držijo standardov, ki jih je določil PCI-DSS, kot jih upravlja Varnostni svet PCI, kar je skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, MasterCard, American Express in Discover.

Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno ravnanje s podatki o kreditni kartici s strani naše trgovine in njenih ponudnikov storitev.

Za več vpogleda boste morda želeli prebrati tudi pogoje storitve.

Osebne podatke bomo shranjevali in varovali na način, ki ne bo povzročil neupravičenega razkritja podatkov nepooblaščenim osebam. Hkrati se zavezujemo, da osebnih podatkov ne bomo posredovali tretji osebi brez pisnega soglasja posameznika, razen pogodbenih obdelovalcev.

Privolitev glede uporabe ali obdelave vaših osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete. V ta namen nam lahko kadar koli pošljete svojo zahtevo po e-pošti: [email protected] ali po pošti na naslov iz točke 2.

 

4. Piškotki

Od obiskovalcev spletnega mesta zbiramo podatke s pomočjo storitve Google Analytics, katere strani obiskujete na našem spletnem mestu, kako pogosto, kako dolgo se tam zadržujete itd. Na podlagi teh informacij lahko vidimo, koliko obiskovalcev obišče našo spletno stran, katere dele spletna stran jih najbolj zanima, ali imajo med obiskom kakršne koli težave ali, če jih naša spletna stran zelo zanima, poskušamo prikazovati oglase, ko obiščejo spletno stran (tako imenovano ponovno trženje).

Tu je seznam piškotkov, ki jih uporabljamo. Tu smo jih našteli, tako da lahko izberete, ali želite piškotke izključiti ali ne.

_session_id, edinstven žeton, sessional, omogoča Simarine shranjevanje podatkov o vaši seji (napotitelj, ciljna stran itd.).

_ simarine _visit, ni podatkov, shranjeno 30 minut od zadnjega obiska, uporablja ga interni sledilnik statistike našega ponudnika za beleženje števila obiskov

_ simarine _uniq, ni shranjenih podatkov, naslednji dan poteče polnoč (glede na obiskovalca), šteje število obiskov trgovine s strani ene same stranke.

voziček, edinstven žeton, obstojen 2 tedna, hrani podatke o vsebini vaše košarice.

_secure_session_id, edinstven žeton, sessional

storefront_digest, edinstven žeton, nedoločen Če ima trgovina geslo, se s tem ugotovi, ali ima trenutni obiskovalec dostop.

 

5. Integracija zaupanja vrednih trgovin

Po naročilu je Trusted Trgovine Trustbadge vključen na to spletno stran z namenom prikazati našo zaupno znamko Trusted Shops za kupce in na koncu zbrane ocene ter ponudbo izdelkov Trusted Shops.

Z uravnoteženjem različnih interesov to zagotavlja zaščito naših legitimnih prevladujočih interesov pri optimiziranem trženju naše ponudbe. Zaupanje in oglaševane storitve so ponudba Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Köln.

Kadar koli se pokliče zaupanje, spletni strežnik samodejno shrani tako imenovano datoteko dnevnika strežnika, ki vsebuje na primer vaš IP naslov, datum in čas pridobivanja, preneseno količino podatkov in ponudnika, ki zahteva, (zahteva dostop do podatkov) in dokumentira iskanje. Ti podatki o dostopu ne bodo ocenjeni in bodo samodejno prepisani sedem dni po obisku strani.

Drugi osebni podatki bodo preneseni v Trusted Trgovine le, če se po zaključku naročila odločite, da boste uporabljali izdelke Trusted Shops ali pa so se že registrirali za njihovo uporabo. V tem primeru velja pogodbena pogodba med vami in Trusted Shops.

 

6. Pravice posameznika in v primeru kršitev

Vsak posameznik ima pravico do preklica privolitve, pravice do vpogleda, pravice do obveščenosti glede svojih osebnih podatkov, pravice do popravka in spreminjanja svojih osebnih podatkov, pravice do omejitve ali izbrisa njegovih osebnih podatkov in pravice do prenosa, tako da nas pisno obvestite po pošti na naslov iz točke 2 ali preko elektronske pošte [email protected] Na navedeni naslov lahko posameznik vloži tudi ugovor v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov. Vendar lahko posameznik ugovor obdelave svojih osebnih podatkov tudi neposredno predloži pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije, ali zahteva sodno varstvo.

 

Simarine d.o.o, 25. maja 2018